SJEDNICA VLADE / Plenković: 'Zahvaljujem dosadašnjim ministrima na doprinosu'. Poslao poruku podrške slovačkom premijeru

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Andrej Plenković obraća se na početku sjednice Vlade

16.5.2024.
8:18
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

U četvrtak u 8.30 u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održava se 306. sjednica Vlade. Na dnevnom redu je 12 točaka, među kojima je i prijedlog odluke o dodjeli novčane nagrade Baby Lasagni. Na početku sjednice govorit će tehnički premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku se osvrnuo na slovačkog premijera: "Nadamo se da će se on oporaviti nakon napada koji se dogodio jučer. Suosjećamo s njegovom obitelji."

"Danas u 11 sati je nova, konstituirajuća sjednica Hrvatskog sabora. U najkraćem roku predstavit ćemo novu Vladu. Zahvaljujem dosadašnjim ministrima na doprinosu
i radu kroz mandat Vlade koja još uvijek funkcionira", poručio je Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao što smo vidjeli, Europska komisija je u srijedu objavila proljetne prognoze u kojima je u Hrvatskoj došlo do poboljšanja u odnosu na zimske. Prema procjenama Komisije, mi bismo prema Komisiji trebali imati drugo najbrže rastuće gospodarstvo od svih članica Unije. Taj poticaj dolazi od rasta osobne potrošnje", poručio je Plenković.

Uskoro više…

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo