NOVO LICE U VLADI / Plenković prelomio: Ovo je novi ministar turizma koji će zamijeniti Nikolinu Brnjac

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Glavina će na toj poziciji naslijediti dosadašnju HDZ-ovu ministricu Nikolinu Brnjac koja odlazi iz ministarstva iako je osvojila saborski mandat, a na europskim izborima lovit će mandat u Bruxellesu

16.5.2024.
19:14
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Novi ministar turizma bit će dosadašnji državni tajnik u tom ministarstvu Tonči Glavina, potvrđeno je za RTL. Glavina će na toj poziciji naslijediti dosadašnju HDZ-ovu ministricu Nikolinu Brnjac koja odlazi iz ministarstva iako je osvojila saborski mandat, a na europskim izborima lovit će mandat u Bruxellesu. Time je razriješeno i posljednje otvoreno kadrovsko pitanje nove Vlade.

Na pitanje novinara je li on novi ministar, Glavina je u četvrtak kratko poručio da ne može ništa komentirati. Danas je, pak, bio i na Vladi i na klubu HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brnjac je još jučer za RTL istaknula kako je njezin odlazak bio "zajednička odluka" te da je premijer Andrej Plenković za sve imao razumijevanja.

"To je bila naša zajednička odluka. Razgovarali smo o tome, bez obzira bio to Europski parlament ili nešto drugo, moji strateški ciljevi su tu ispunjeni", kazala je Brnjac, ne želeći spekulirati o imenu koje će je naslijediti na čelu Ministarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KADROVIRANJE VLADE /

Penava o plinskom biznisu brata budućeg ministra Šušnjara: 'On puni boce, one za kuhinje...'

Image
KADROVIRANJE VLADE /

Penava o plinskom biznisu brata budućeg ministra Šušnjara: 'On puni boce, one za kuhinje...'

Nova imena u Vladi

Smatra da je odluka o tome kome će ostaviti u ruke posao koji nije završen na premijeru. "Razgovarali smo o tome, o svemu smo pričali. Ali prepustit ću mandataru da on kaže tko je to", kazala nam je ranije Brnjac.

A novi saziv Sabora, koji je danas konstituiran, uskoro će potvrditi novi sastav Banskih dvora. Vladu će voditi isti premijer, no s drugim partnerima te nekim novim ministrima, koji dijelom stižu iz Domovinskog pokreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se spekuliralo da će na čelo novog ministarstva demografije i iseljeništva doći Mario Radić, ipak će to biti diplomirani teolog Josip Šipić.

U novu Vladu ulazi i Josip Dabro koji će preuzeti Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, dok će novi ministar gospodarstva biti Ante Šušnjar, odvjetnik na čije je društvo Mario Radić prebacio prava za vođenje Pevexa, ujedno još uvijek aktualni suvlasnik tvrtke koja se bavi plinom u BIH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Pitali smo ministricu Nikolinu Brnjac hoće li ju zamijeniti Tonči Glavina. Evo što nam je rekla

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo