- Almo Čatlak
- 30 min
- 4 porcije
- Vrlo kalorično
- Vrlo jednostavna priprema
- Sadrži ribu/ morske plodove
Tjestenina u umaku od vrhnja s lososom
U našem video receptu saznajte kako pripremiti tjesteninu u umaku od vrhnja s lososom.
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
- tjestenina, 400 g
- dimljeni losos, 200 g
- vrhnje za kuhanje, 450 ml
- muškatni oraščić, 1 prstohvat
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- sol i papar
Odaberite broj porcija:
Potrebni Sastojci:
|
Upute po koracima:
- U lonac s vrelom posoljenom vodom stavimo kuhati tjesteninu po uputama na pakiranju.
- 2-3 minute prije nego je tjestenina gotova u zagrijanu čistu tavu stavimo kockice maslaca, vrhnje za kuhanje i malo muškatnog oraščića. Sastojke primiješamo i kuhamo na laganoj vatri.
- Dimljeni losos narežemo na trakice i stavimo u tavu s vrhnjem. Umak još kuhamo 1-2 dok losos ne pusti aromu.
- Kuhanu ocijeđenu tjesteninu stavimo u umak od vrhnja i dimljenog lososa.
>> Klikni ovdje i Pogledaj Fotografiju Jela
|
Vrijeme pripreme:30minuta |