Mirko Alilović u Fresh start podcastu / ‘Sad sam u najzrelijim golmanskim godinama, ispred mene je još par godina vrhunskog rukometa’

Image

Mirko Alilović, bivši vratar hrvatske reprezentacije, koji trenutačno igra za mađarski KC Veszprém, nakon Domagoja Duvnjaka i Slavka Goluže gostovao je u Fresh Start podcastu s našom novinarkom i voditeljicom Ivonom Hemen.

27.1.2023.
14:48
VOYO logo

Alilović se osvrnuo na rukometni pomladak, svoju zlatnu generaciju, ali i budućnost hrvatskog rukometa.

Dosta mladih igrača još prošlo prvenstvo isplivalo je na površinu, a i sad imamo 'fresh start' u ekipi. "Mislim da na svakom prvenstvu izleti neko iznenađenje. Na prošlom  je bio Lučin, mali je odigrao odlično i zrelo. Imamo budućnost, imamo bazu, samo ih trebamo čuvati, trebamo im davati priliku jer sigurno se mladi igrač neće razvijati ako mu ne dajemo priliku da na velikom natjecanju osjeti kako je to i  što je to i da ga motivira za nastavak karijere", objasnio je 37-godišnji Alilović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Imamo djecu koja u budućnosti mogu nositi hrvatski rukomet, što pokazuju u klubovima po Europi i mislim da im trebamo dati šansu", zaključio je Mirko u Fresh start podcastu.

Bivši vratar hrvatske reprezentacije, Mirko Alilović osvrnuo se i na svoj kratki povratak u reprezentaciju prošle godine na rukometnom prvenstvu. Naime, nakon četiri godine izašao je u dresu reprezentacije nakon što zbog pandemije korone drugi nisu mogli igrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Prvo sam odbio poziv za povratak u reprezentaciju’

"Virus nas je pokosio odmah u startu. Počeo sam trenirati, imao sam dva ili tri treninga, večer prije sam bio s dečkima u hotelu, čestitao sam im na prolazu dalje i sjećam se da su mi rekli : ‘Musa je otišao doma, sutra ćeš ti doći kod nas’. Sutradan sam išao na trening, došao sam doma i dobio poziv", ispričao je Alilović te otkrio kako ga prvo odbio! Nakon toga je razgovarao s dečkima i zbog njih je odlučio vratiti se na teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alilović se prisjetio i svoje zlatne generacije. "Ja sam imao tu čast i privilegiju da budem u zlatnoj generaciji rukometa. Te sam igrače gledao preko televizije kad su osvajali zlato u Portugalu i Ateni. Tijekom 2007. godine, sjećam se, moje prvo okupljanje s reprezentacijom - samo što sam bio dio te ekipe meni je bilo dovoljno. I opet, imao sam šansu braniti u Njemačkoj. Lino mi je dao priliku braniti i mislim da je ta zlatna generacija ostavila traga na nama koji smo isto pomagali mlađima, a nije nas ostalo  još puno aktivnih", otkrio je proslavljeni vratar.

Image
EKSKLUZIVNO /

Domagoj Duvnjak u Fresh Start podcastu: 'Utakmica s Egiptom za nas je kao finale'

Image
EKSKLUZIVNO /

Domagoj Duvnjak u Fresh Start podcastu: 'Utakmica s Egiptom za nas je kao finale'

Domagoj Duvnjak u Fresh Start podcastu: 'Utakmica s Egiptom za nas je kao finale'

Jedan od najuspješnijih domaćih rukometaša,reprezentativac Domagoj Duvnjak, u Fresh start podcastu otkrio je brojne detalje iz svoje sportske karijere, razmišljanja o ovom Svjetskom prvenstvu, ali i neke zanimljive detalje iz privatnog života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ponosan na sinove koji se bave sportom

Mirkovi sinovi također su u sportu i zbog toga je iznimno sretan. "Ovaj srednji, Mato ima 9 godina, čisti je ljevak i do prije korone je trenirao rukomet. Onda je došla korona i pogasile su se sve te škole, sad trenira nogomet. Najstariji Ivan ima 11 godina, on je zaljubljenik u košarku, a najmlađi ima 4 godine,  njega ništa ne zanima osim maltretiranja ukućana", rekao je Mirko kroz smijeh te dodao kako mu je drago da su se dečki posvetili sportu, ali da mu nije žao što nisu u rukometu. "Bilo kakva vrsta sporta je dobra za njih, neka idu, neka se troše, neka se zabavljaju", rekao je Mirko.

Slavko Goluža u Fresh Start podcastu: 'Svi navijamo za našu Hrvatsku!'

Nakon Domagoja Duvnjaka u RTL-ov podcast Fresh start stiže Slavko Goluža. Nagrađivani rukometaš, bivši izbornik te odnedavno trener PPD-a Zagreb s našom novinarkom i voditeljicom Ivonom Hemen razgovarao je o prošlosti, sadašnjosti i budućnosti hrvatskog rukometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Volio bih osvojiti još trofeja’

Na pitanje koji je radni vijek rukometnog vratara i dokad se sam planira baviti rukometom, Alilović je komentirao: "Iskreno, fizički se dobro osjećam, motiviran sam. Volio bih u karijeri osvojiti još trofeja. Sad sam u najzrelijim golmanskim godinama, ako zdravlje posluži, ispred mene je još par godina vrhunskog rukometa", otkrio je Alilović.

Odgovorio je i bi li pristao opet doći u reprezentaciju: "Sve ovisi o trenutku." A što je još otkrio našoj Ivoni Hemen, pogledajte u podcastu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fresh Start u Lidlu

Osim toga, u podcastu se krije i odgovor na ovotjedno nagradno pitanje, a 10 gledatelja može osvojiti poklon-bon u vrijednosti od 135 eura za svoj fresh start u Lidlu!

Ovotjedno pitanje je:    

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koje povrće je Mirko Alilović ubacio u svoj smoothie za detoksikaciju?

Pogledajte podcast u članku u nastavku te odgovorite na ovotjedno pitanje OVDJE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image
SP 2023. /

Lidl i Okusi zavičaja ponosni sponzor rukometne reprezentacije!