ZBOG VELIKOG POJAČANJA / Aco Petrović oštro prema Partizanu i Crvenoj Zvezdi: 'Vrijeme je da napuste ABA ligu'

Image
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Campazzo je od 2014. do 2020. bio član Real Madrida, a onda je otišao u NBA i proveo dvoje sezone s Nikolom Jokićem u Denver Nuggetsima. Ove je sezone prešao u Dallas Maverickse Luki Dončiću, bivšem suigraču iz Reala, ali nije se uspio nametnuti te je raskinuo ugovor

16.12.2022.
15:02
Robert Anic/PIXSELL
VOYO logo

Argentinski košarkaški reprezentativac i donedavni NBA igrač Facundo Campazzo karijeru će nastaviti u Crvenoj zvezdi, iako je imao ponudu Real Madrida, za koji je igrao prije odlaska u NBA. Beogradski klub će 31-godišnjem, 178 cm visokom playmakeru platiti 1.8 milijuna eura za ostatak ove sezone i 2.5 milijuna za sljedeću.

To je izuzetnu visoka svota za europsku košarku, koju malo klubova može ispratiti, a u ovom slučaju nije uspio čak ni Real Madrid. Crvena zvezda i Partizan, kao euroligaši, imaju neusporedivo veći budžet od svih ostalih klubova iz ABA lige, a ova je vijest hrvatskog izbornika Aleksandra Petrovića nagnala da zatraži da beogradski klubovi istupe iz regionalnog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je vrijeme da Zvezda i Partizan napuste ABA ligu, jer s ovim budžetima koji su u najmanju ruku nespojivi s ovim prostorima logično je da budu stalni sudionici Eurolige, a da se ABA liga okrene onome što je u startu i bila, razvojna liga za mlade igrače", napisao je Aco Petrović na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo