DRAMA NA VRHUNCU: / Vonn uzela novi Mali globus, fantastičan posao Hirschera

Kanađanin Dustin Cook ostvario je prvu pobjedu u Svjetskom skijaškom kupu.

19.3.2015.
13:14
VOYO logo

Ipak, najvećim dobitnikom u četvrtak može se smatrati Austrijanac Marcel Hirscher koji je završio kao četvrti, samo devet stotinki iza Cooka, jer je s tih 50 bodova praktički osigurao četvrti uzastopni Veliki globus za ukupnog pobjednika Svjetskog kupa. Dvije utrke prije završetka sezone Hirscher ima 34 boda više od drugog Jansruda, a do kraja sezone na programu su još samo veleslalom u subotu i slalom u nedjelju. U obje te discipline Hirscher je mnogo bolji od Jansruda.

Amerikanka Lindsey Vonn pobjedom u posljednjem superveleslalomu sezone u Meribelu osvojila je Mali globus namijenjen najboljoj u Svjetskom kupu u toj disciplini s 28 bodova više od Austrijanke Anne Fenninger, koja je zauzela drugo mjesto u četvrtak. Vonn je u Meribelu ostvarila 49 stotinki bolje vrijeme od Fenninger, dok je treće mjesto zauzela Slovenka Tina Maze s 80 stotinki slabijim vremenom od Vonn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Vonn je ovo 68. pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu kojom je stigla do drugog Malog globusa ove sezone, u srijedu je osvojila i spustaški, a ukupno joj je ovo čak 19. globus. Četiri je puta osvojila naslov ukupne pobjednice Svjetskog kupa, sedam puta je osvojila Mali globus u spustu, pet u superveleslalomu, a ima još tri globusa i u kombinaciji.

Dvije utrke prije kraja sezone, subotnjeg slaloma i nedjeljnog veleslaloma, vodeća u ukupnom redoslijedu je Fenninger koja sada ima 32 boda više od Maze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo