Mađari okrenuli leđa Nataši

„Državljanstvo se ne menja kao prljav veš”

14.3.2013.
11:56
VOYO logo

Trostruka olimpijska šampionka u kajaku Nataša Janić je iznenadila mnoge u našoj zemlji odlukom da se vrati u Mađarsku i ponovo takmiči pod zastavom te zemlje.

Međutim, ni u komšiluku ne gledaju sa simpatijama na njenu odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitaoci sajta „Haon” glasali u anketi da li Janićeva treba da se vrati u Mađarsku, a čak 77 procenta ljudi ne želi Natašu ponovo u Mađarskom dresu (1.540 ljudi).

Za njen povratak je 20 posto (407 ljudi), a njih 66 se pita šta je to kajak uopšte (3 procenta).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentari mađarske javnosti:

- Nacionalni izdajnik!

- Želi da joj muž bude trener i da ga kao anonimnog uvede u profesiju. Ali posao je posao. Janićeva se ponaša kao i bilo koji drugi staranac i brine samo o novcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Državljanstvo se ne menja kao dnevni veš. Slučaj Nataše Janić je dobar primer „odanosti” i problema višestrukog državljanstva. To je tako, ne samo u sportu, već i u politici.

- Razumemo da je Nataša Janić Srpskinja i da bi želela da proslavi svoju zemlju. Za njihove medije je dala izjavu da se u Mađarskoj nikada nije osećala dobro. Ako joj ovde nije bilo dobro, ne treba je primiti nazad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Nataša je talentovana, uspešna sportistkinja, karakter u sportu. Što se vaspitanja tiče, rezultat je sledeći: nije bitan ni dom, ni Bog, ni porodica, samo novac, novac, novac...

- Nema potrebe da nam Nataša Dušev-Janić dolazi i drugi put. Ovakvim svojim odnosom, pokazala je sve. Ostani tamo gde jesi. Nama trebaju sportisti koji su ponosni na to što su Mađari!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hudson i Rex
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo